Utazz Kutyáddal

Kutyabarát szállások és kutyás programajánlatok

Szállodai kutyás etikett

Mire figyeljünk a szálláshelyen, ha kedvencünk is velünk utazik?

Ha nyaralására, üdülésére kutyádat is magaddal szeretnéd vinni, legjobb, ha kifejezetten olyan szálláshelyet keresel, ahol a kutyás vendégeket is szívesen látják, vagy esetleg erre specializálódtak. Így a szálláshelyre való érkezéskor nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Kalkuláld be, hogy a legtöbb szálláshelyen a kutyáért is fizetni kell. Ez természetes, hiszen a kutyák jelenléte némi többlettakarítással jár.

Miután megérkeztek a szálláshelyre, mutasd meg neki a szállodát, a szobát, hogy hova tetted az eledelét és ivóvizét. Kérj tanácsot a helyiektől, hogy hova viheted el sétálni kutyádat, van-e park vagy kutyafuttató a közelben. Vidd el sétálni, hogy ő is felfedezhesse egy kicsit a környéket.

Tartsd tiszteletben a szálloda többi vendégét. Vedd figyelembe, hogy nem mindenki szereti a kutyákat és sokan félnek is tőlük. Ezért tartsd pórázon, fegyelmezd, hogy legyen nyugodt, ne ugasson és viselkedjen jól más vendégek jelenlétében.

A legtöbb szálláshelyen, különböző nyilvánvaló okok miatt, nem szabad egyedül hagyni a kutyát a szobában. Ezért étkezéseidet tervezd olyan éttermekben, ahova kutyádat is beengedik. Ezek általában a kerthelyiséggel vagy terasszal rendelkező vendéglátóegységek, amelyek a nyitott helyiségekbe beengedik a kutyákat is.

Úti elemózsiaként a hosszú utakra vigyél magaddal kutyatápot és konzerveket. Ezek könnyen kezelhetők és hosszú ideig elállnak. Különösen külföldi nyaralás alkalmával célszerű a kutya megszokott ételeit magaddal vinned, így a sok új és szokatlan élmény mellett ezzel legalább nem kell kedvencednek megbirkóznia. Ha ezt elmulasztanád és kénytelen helyben beszerezhető élelmet adni kutyájának, legkevesebb egy hét az az idő, amíg az átszokik a számára szokatlan táplálékra.

Egy kis odafigyeléssel és némi fegyelemmel biztosan élvezetes lesz az együtt töltött idő és a nyaralás, és mindketten hálásak lesznek, hogy együtt utazhattak.

Kutyabarát szállodák általános házirendje

Növekszik az igény kutyabarát szállodákra, viszont sajnos a szállodák negatív tapasztalatai nem ösztönzik őket az egyre több kutyával érkező vendég fogadására. Az alábbi pontok betartásával még, ha egy picit többet is kell utánunk takarítani, a négylábúak iránti kedves hozzáállásuk megmarad, és mi sokáig élvezhetjük vendégszeretetüket.

  1. Kérjük, hogy a szállodai szobákban ügyeljetek a tisztaságra. Kutyátok lehetőség szerint aludjon fekhelyén és ne Veletek az ágyban. Ha mégis az ágyban alszik, takarjátok le az ágyneműt. A kutyaszőrt nagyon nehéz kiszedni az ágyneműből.
  2. Ha mód van rá, kutyátok tálja alá tegyetek valamit, hogy étkezése során ne mellé essen a vacsora egy része.
  3. Ha az étterembe bevihetitek kutyáitokat, kérjük, hogy többi vendégre, különösképpen a nem kutyásokra legyetek tekintettel. Ne engedjétek kutyáitokat az étteremben szabadon, ne engedjétek kunyerálni.
  4. A szállodák területén és annak környékén minden gazda legyen szíves a saját kutyájának ürülékét felszedni és a rendre ügyelni.
  5. A kutyát felügyelet nélkül hagyni csak rövid időre, és csak biztonságos körülmények között szabad.
  6. A kutya viselkedéséért és az esetlegesen okozott mindennemű kárért a gazda a felelős. Amennyiben kár vagy különösen nagy kosz keletkezett a szobában, a szálloda kártérítési díjat vagy extra takarítási díjat számolhat fel a vendégnek.

Köszönjük, hogy jó példamutatásunkkal együtt segítjük a kutyabarát szállodák fennmaradását, a kutyabarát szemlélet elterjedését. 😊