A Világ SUNNY oldala

 

Az Élet Tirolban – 2. rész

Tirol felfedezése folytatódik… hegyek, tavak, patakok, vízesések, szurdokok – mindegyiket nagyon szeretem.

Kezdem a hegymászással – úti cél a Kitzbüheler Horn. St. Johannból indultunk, ahonnan kicsit nehezebb az út. (Természetesen ezt választottuk.) Ha végig gyalog mentünk volna, 4,5 óra lett volna az út, de Kisgazdám megkegyelmezett magunknak, és az út egy részét felvonóval tettük meg. Onnan már „csak” másfél órát gyalogoltunk felfelé a meredek hegyoldalban. A hegyre vezető út ugyan nagyon szép, de elég veszélyes. Több helyen a kitaposott út mellett meredek lejtők, már-már szakadékok tették szédítővé a feljutást. Néha pórázra is vett a Kisgazdám, hiába tiltakoztam. Nem tudtam neki megmondani, hogy tudok magamra vigyázni, ismerhetne már.

A hegy tetején egy TV toronyból gyönyörködtünk a panorámában. Több helyen táblákon mutatják be a környező hegycsúcsokat. Innen látható legjobban a térség egyik szimbóluma, a Wilder Kaiser is.

Ezt a hatalmas hegyet a szobánk ablakából is láthatjuk (amikor éppen nem takarják el a felhők vagy nem szakad az eső, ami errefelé elég gyakori…), de innen is nagyon szép látvány. Hatalmas, méltóságteljes, tényleg olyan, mint egy császár.

Aztán egy hétvégi kirándulás során megismerkedtünk vele kicsit közelebbről is. Ez persze megint nem éppen pihentető túrát jelentett, de megérte. A vége felé már kicsit lógott a nyelvem, de nem mutattam, hogy elfáradtam, csak futottam felfelé, reméltem, hogy a Hüttében kapok egy kis friss vizet. Ez így is történt. A lefelé út már nem volt olyan fárasztó, de figyelni kellett, nehogy megbotoljunk vagy megcsússzunk a köveken.

Ezeket a hegyi túrákat nagyon élvezem. Fitten tart, mondja mindig a gazdám, de azért boldogabb vagyok, amikor valamelyik tó felé vesszük az irányt. Nemrég, és szerencsére már nem először, a Hintersteiner tóhoz mentünk. Sokak szerint ez az egyik legszebb hely Tirolban, a Kisgazdám is nagyon szereti. Persze nem annyira, mint én, mert nem jön be velem úszni, hiába kérem. Nem is értem, miért. Talán hideg neki a 18 fokos víz?? J Nekem tökéletes. Fáradhatatlanul úszok be számtalanszor a kedvenc teknősömért. Persze a pancsolás után itt is nagyot sétálunk, néha egészen körbejárjuk a tavat, addig a bundám is megszárad.

Ha a képeket nézegetitek, biztos Ti is kedvet kaptok egy kis alpesi kalandozáshoz. Beszéljétek rá Gazdijaitokat.

Már kitaláltam, legközelebb miről írok nektek, de most nem árulom el…

Pacsi Mindenkinek, Sunny