A Világ SUNNY oldala

 

Kirándulások Budapest környékén kutya szemmel

Képzeljétek, mit talált ki Kisgazdám! Rávett, hogy mancsoljak többet a billentyűzetre, és így az esősebb, borúsabb időszakban írjak nektek hétről hétre az élményeimről. Sokat gondolok a régebbi kirándulásainkra, és a mostaniak pillanatain is sokáig mélázok. Úgy gondolja, és ebben egyet is értünk, hogy nektek is szórakoztató, kikapcsolódást jelenthet egy-egy visszaemlékezésem. Na mit szóltok? 

Kezdem rögtön a Dunakanyarral és a Pilisben tett kirándulásainkkal, mivel ide sokszor visszatérünk, szeretem ezt a környéket!

Csodaszép panorámás kirándulóhely ez a Dunakanyar. Bármikor járjunk itt, nyáron vagy ősszel, a Gazdiék is majd’ minden lépésnél megállnak, álmélkodnak és fotózgatnak, mi meg győzzük kivárni, hogy haladjunk tovább. Haragudni nem tudok rájuk, mert ilyenkor mind feltöltődünk egy kicsit, és olyan jó később visszanézni közösen a fényképalbumunkat. Nem csoda, hogy élményekért visszajárunk ide; sokszor Visegrádon kirándulunk, de nemrégiben Zebegényben is jártunk. 

Ó, Zebegény! Na az a kirándulás csudaklassz volt. A hatalmas séta után hajóztunk is, és mindenki velünk volt elfoglalva, a mi napunk volt teljes egészében. Izgatottak voltunk, mégicsak egy imbolygó talaj került a lábunk alá, de elkényeztettek a vendéglátók. Képzeljétek el, külön hajónk volt! Igen, csak a miénk, így nem zavart minket senki a napozásban, a pihenésben és a felfedezésben, sőt láttam, hogy a látvány útközben a Gazdiékat is elkápráztatta. Remélem, lesz még hasonló, mi nagyon szeretnénk, ezt megbeszéltük utána Pezsgővel.

A másik nagy kedvencünk Pezsgővel a Dunakanyar kirándulóhelyei közül Szentendre, illetve nem olyan messze, a Szentendrei-sziget északi csúcsánál fekvő Kisoroszi. Szentendrei séták alatt fegyelmezetten kell viselkednünk, Pezsgő örökmozgó létére is jól viseli a póráz kötöttségeit, mert hát tudom, tudjuk, hogy a város esti fényekbe burkolózva mindig egy csoda. Szeretik is Gazdiék, no meg a velünk tartó többi kétlábú és négylábú egyaránt. Olyasmit szoktak mondogatni, hogy nincs autójuk, de erre a kirándulásra el tudnak jönni, mivel valami zöld, zakatoló, hosszú dobozsor elhozza őket Budapestről könnyen. Kisoroszit azért említem, mert ide miután átkompozunk, a Duna-partot élvezhetjük gondtalanul, szaladgálhatunk és Pezsgő is kiélheti magát. Alacsony vízállás esetén a vízben dagonyázhatunk, és jó hosszan el is futhatunk. A Gazdiék közben mindig a tájat nézik, mintha még nem látták volna sosem, de hát a friss és illatokkal teli természet, és a visegrádi Fellegvár látképe elvarázsolja őket. 

Túrák közül van egy furcsa nevű hely, Búbánatvölgy, ahol nagyon kellemes útvonal vezet a Vaskapuhoz. Ez egy 404 méter magas hegy, amelynek tetején van egy turistaház, ahol mindig fotóz minket Gazdi a mögöttünk nyíló kilátással az Esztergomi Bazilikára és a Magyarországot Szlovákiával összekötő Mária Valéria hídra. 

A Pilisben rengeteg jó kirándulást lehet szervezni, voltunk már Dobogókőn, a Prédikáószéknél, most a talán legsokoldalúbb túránkat mutatom meg nektek. Ez pedig a könnyen bejárható szurdoktúra, a Dera-patak völgye. Ez Pezsgőnek az egyik nagy kedvence, hiszen itt ugrabugrálhat kedvére a meredek völgy oldalában, sportos kutyáknak kifejezetten ajánlott. Én szeretem a vizet is, olyan jó érzés egy forró nyári nap csobbanni egyet egy hűs patakban, ezért ez a túra számomra is mindig kedves. Emlékszem, volt egyszer, hogy elmentünk valami csodatévő vízhez is, valami forrás ez az erdőben. Ja igen, Szentkút a neve, és az tény, hogy csodásan felfrissít minket négylábúakat, csakúgy, mint kétlábú gazdáinkat. 

Nem is olyan rossz ötlet Kisgazdámtól ez a visszaemlékezés írás! Olyan jól esik visszagondolni ezekre az élményekre, és bízni benne, hogy jönnek még hasonlóan szuper közös kirándulások veletek. Sőt, remélem, akivel még nem találkoztam, az csatlakozik hozzánk legközelebb! Hú de örülnék, szeretek újabb és újabb társakat látni a csapatban. Mindenesetre a jövő héten jövök, és mesélek nektek újra!