A Világ SUNNY oldala

 

Kétlábúak utazása négylábúakkal

Szimatom szerint sokan tartanak a kutyás utazástól, pedig mi is, mint családtagok, szeretnénk az utazási élményekben is osztozni Gazdáinkkal. Persze, egyszerűbb lenne bennünket panzióba passzolni, ami nem is olyan rossz buli, de mégis … olyan szokatlan, hogy Ti nem vagytok ott. Mit szólnátok hozzá, ha mi mennénk el nyaralni, és Benneteket idegen kétlábúakkal terelnének össze, hogy tessék, íme az új barátaitok, akikkel, ha akarjátok, ha nem, mostantól össze lesztek zárva egy hétre? Hiába jók a körülmények, mi, négylábúak mégiscsak veletek szeretünk lenni legjobban. Ne küldjetek hát el minket, vigyetek magatokkal, Ti is biztos kutyajól fogjátok magatokat érezni.

Tudom, ha mi is veletek megyünk, egy kicsit jobban fel kell készülnötök, pár dologra még pluszban oda kell figyelnetek. Mindenek előtt persze az a legfontosabb, hogy már az úti cél kiválasztásánál is figyelembe vegyétek, hol éreznénk mi is jól magunkat. Szerintem nincs is nagy különbség a kettőnk elképzelése között. Szeretünk új helyeket felfedezni, sétálni, barangolni. Sok más négylábúhoz hasonlóan, én is imádom a vizet, a pancsolást, akár a Gazdimmal együtt is. Az a jó, hogy ő erre is figyel, így utazásaink során mindig van lehetőségem kicsit megmártózni egy-egy hűs patak, tó, néha tenger vizében is.

A környező országokba természetesen kutyaútlevéllel utazunk, tudjátok, ez kötelező az Unióban. Nem bonyolult beszerezni, az állatorvos állítja ki. Benne vannak az oltásaim igazolásai és a mikrochipem száma is. Indulás előtt a Gazdim mindig összepakolja az én dolgaimat is, de, noha lány kutya vagyok, nincs túl sok poggyászom. A kedvenc takaróm és játékom, a tálam és a megszokott eledelem mindig benne van. Hosszú utazásaink során többször megállunk kicsit szaglászni, így tudom, éppen merre járunk.

A szállásunkon igyekszem jól viselkedni és keveset ugatni. Igaz, egy-egy aktív felfedezős nap után olyan kutyafáradt vagyok, hogy nincs is kedvem tovább virgonckodni a szállodában.

Hálás vagyok a Gazdámnak a sok közös élményért, és örömmel mesélek róla nektek is. Elmondom, merre jártam, mit láttam, hogy éreztem magam…

Pacsi,
Sunny