Utazz Kutyáddal

Kutyabarát szállások és kutyás programajánlatok

Ingyenes koronavírus teszt Ausztriában

koronavírus teszt

Leteszteltük a tesztet

A hosszú hétvége előtt két napra Ausztriába látogattunk. Látogatásunk egyik célja az volt, hogy megtudjuk, hogyan is működik az ingyenes koronavírus teszt Ausztriában a gyakorlatban.

Szeptemberi kutyás hétvégénken egy napra Ausztriába látogatunk. Reméljük, résztvevőinknek és érdeklődőinknek is segíthetünk az alábbi információkkal. Ha szívesen velünk tartanál, további információt itt találsz programunkról és jelentkezni is itt tudsz: Kutyás hétvége a Fertő-tájon és Ausztriában | Utazz Kutyáddal (utazzkutyaddal.hu)

Magyarországról történő beutazás esetén nem szükséges a beutazáshoz előzetes regisztráció (Pre-Travel-Clearance/Utazás előtti engedély). Ugyanakkor a belépéshez továbbra is szükség van negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály).

FONTOS! Amennyiben a tesztet viszont a határátlépés után szeretnénk elvégeztetni, továbbra is fennáll az előzetes regisztrációs kötelezettség. Itt lehet regisztrálni: Einreiseformular (Pre-Travel-Clearance) (ptc.gv.at)

Sopronnál léptük át a határt. A határon kérték az uniós védettségi igazolványunkat. Ott akkor nem nézték, hogy az igazolványunk milyen oltást takar. Elvileg Sputnik oltással nem szabad belépni az országba. 

Ingyenes tesztelés Ausztriában

Nekem Sputnik oltásom van, így szükségem van negatív tesztre is az országba lépéshez. Ezt a legegyszerűbben és legköltséghatékonyabban szerettem volna megúszni. 

Közvetlenül a soproni határ után Siegendorfban, az Admiral Parkolóban, egy nagy fehér konténerben található egy ingyenes tesztállomás, ahol előzetes bejelentkezés nélkül csupán a személyi igazolvány felmutatása ellenében lehetőség van az ingyen tesztelésre. A konténer már az útról jól látszik, sőt, nagy betűkkel, magyarul is rá van írva az ingyenes tesztelési lehetőség.

A tesztállomás elérhetősége: Admiral, Fachmarktzentrum 3, 7011 Siegendorf – Tel: 0043 677 6424 9511. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7–19 óra, vasárnap és ünnepnapokon 14–19 óra.

A tesztállomáson végzett antigén teszt 48 óráig érvényes. Ezt követően meg kell ismételni a tesztelést.

A tesztre fordított időnk összesen kb. 5 perc volt. Minden teljesen gördülékenyen ment. Magyar ügyintéző vette fel az adatainkat, majd magyar orvos végezte el a tesztet. 

A teszt abszolút fájdalommentes volt. Választhattunk, hogy orrból vagy garatból vegyék a mintát. A mintavételhez egyik esetben sem kellett a pálcát magasra tolni, így minden kellemetlenség nélkül megúsztuk. Az eredményt kb. 15 percen belül küldték a megadott telefonszámra. Az eredmény egyben Uniós zöldkártyaként is szolgált ausztriai tartózkodásunk során. 

Ausztriában étterembe csak Uniós zöldkártyával léphetünk be, és ezt szigorúan ellenőrzik is. Vannak egyéb létesítmények is, ahol ezt nézik. E nélkül nem szabad útnak indulni. 

Ezt az ingyenes lehetőséget mindenkinek ajánljuk, aki Ausztriába rövidebb időre szeretne utazni és szüksége van tesztre. Itt gyorsan, egyszerűen és fájdalommentesen lehet túl rajta, és nem kell a tesztért többezer Forintot sem fizetni.