Utazz Kutyáddal

Kutyabarát szállások és kutyás programajánlatok

Vendégház Szilvásváradon

Azonosító: UKHU207

Kutyabarát szolgáltatások:

 • Kutyás kirándulóútvonalak
 • Természetközeli környezet
 • A kutya a szobába bevihető
Értékelés: (3/5)
Vendégház Szilvásváradon

Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon szereplő árak tájékoztató jellegűek, a szállodák foglaltságától és a foglalni kívánt időszaktól függően változhatnak. Személyre szabott ajánlatunkat a megjelölt időszakban elérhető legjobb árakkal fogjuk megküldeni.


A családias hangulatú vendégház Szilvásvárad központjában, a Szalajka-völgy bejáratától kb. 50 m‑re található.

Szobák

A 2-3-4 ágyas szobákban TV, zuhanyzó, WC, társalgó, tea-konyha szolgálja a vendégek kényelmét.

A 2-3-4 ágyas szobákban TV, zuhanyzó, WC, társalgó, tea-konyha szolgálja a vendégek kényelmét.

A szálloda dinamikus árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy árait miden ajánlatkérésre személyre szabottan, a szálloda aktuális foglaltsága és a kívánt időszak függvényében adja meg. Kérd ajánlatunkat a kívánt szobatípusra! Személyre szabott ajánlatunkat a megjelölt időszakban elérhető legjobb árakkal fogjuk megküldeni.

Az idegenforgalmi adó 18 éves kor felett 350,- Ft/fő/éj, amely külön fizetendő.

Idegenforgalmi adó mértéke: 350,- Ft /fő/éj

A családias hangulatú vendégház Szilvásvárad központjában, a Szalajka-völgy bejáratától kb. 50 m-re található.

A család étterme, kb. 100 m-re található a vendégháztól, ahol kedvező áron bőséges, házias ételekkel várják a vendégeket. A szállóvendégeknek készpénzfizetés esetén az ételek áraiból 10 % kedvezményt biztosítanak.

A szálláshely udvarán kerti grill, szalonnasütési lehetőség, napozó, gyermek-hinta, hintaágy, gyermekmedence és zárt parkoló várja vendégeket egész évben.

Ezen felül egyéb szórakozási lehetőségek várják az idelátogatókat:

 • Számtalan kiránduló útvonal a környéken
 • Pisztrángsütés
 • Lovaglás, lovas kocsikázás
 • Síelés
 • Téli és nyári bobpálya

A vendégház szívesen fogadja a négylábú vendégeket.

Nagytestű kutyával a földszinti szobákat javasoljuk, mivel az emeleti szobák a szűk lépcső miatt inkább csak kistestű kutyával érkező vendégek részére megfelelőek, akik ölben fel tudják vinni a kutyát.

Túra a Millenniumi Kilátóhoz a Millenniumi Tanösvényen

A tanösvény hossza 1940 méter, szintemelkedés 210 méter. A tanösvény jelzése az átlós kék sáv, amely a Bükki Nemzeti Park egész területén egységes.

A tanösvény kialakításakor a tervezők ügyeltek arra, hogy az minden korosztály számára elérhető és teljesíthető legyen. A nyomvonal jól kiválasztott, könnyen járható, kőtörmelékkel felszórt. A meredekebb emelkedőkön korlátok és lépcsők segítik a közlekedést. A tanösvényen három pihenőhely található faasztalokkal, padokkal és esőbeálló házakkal. A túra során 20 táblával találkozunk, melyek részletesen bemutatják a természet értékeit, a természetvédelem feladatait, az erdőt és az erdőgazdálkodást.
Megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, a hegység madár-, növény- és rovarvilágával, ragadozó emlőseivel és a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel. 10 tábla magas szintű erdészeti ismereteket nyújt

 

A Millenniumi Kilátó

 1. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült. Méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegyek felett. A szibériai fenyőből épült kilátó 20 m magasan lévő teraszáról gyönyörű körpanoráma nyílik a Bükk északi vonulatain és a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra. Tiszta időben el lehet látni a Mátráig és Szlovákia hegyein át egészen a Tátráig is.

Ha valaki mégsem vállalja a túrázást, felmehet a Kilátóhoz autóval vagy biciklivel is az Olasz-kapuhoz vezető fizetős műúton. Az autót a kalapati kilátónál kell hagyni, innen kb. 5 perc séta.

 

A Szalajka-völgy

a Bükki Nemzeti Park legszebb és legkedveltebb kirándulóhelye. A 3 km hosszú erdei sétaút számos látnivalót tartogat a kirándulók számára: A völgyet és annak látnivalóit gyalogosan, kerékpáron, de akár az erdei kisvasúttal utazva is felfedezhetjük.

 • A Vadaskertben dámszarvasok és muflonok várják a látogatókat.
 • Az Erdészeti Múzeumban régi erdészeti munkaeszközöket, tárgyi és írásos emlékeket láthatunk az erdészetnél folyó munkákról.
 • Utunk során láthatjuk a pisztrángos tavakat, ahol a híres szilvásvárai pisztrángot tenyésztik
 • A Szikla-forrás a Szalajka-völgy egyik legfontosabb geológiai kincse, a Bükk-hegység egyik legnagyobb vízhozamú karsztforrása. Ritka természeti jelenség, ahogy a forrás kristálytiszta vize a barlangjáraton keresztül a felszínre tör. A forrás a Szalajka-patak vizét táplálja.
 • A Szabadtéri Erdei Múzeum az egykor a völgyben lakó szénégetők életébe és munkájába nyújt betekintést. A skanzen-szerű kiállítás bemutatja az egykori kunyhókat, szerszámokat és kemencéket.
 • A Szabadtéri erdei iskola egy mesés erdei játszótér, amely játékos formában ismerteti meg a gyerekeket aSzilvásvárad környékén élő állat- és növényvilággal.
 • A Gloriette-tisztás a Szalajka-völgyben futó erdei kisvasút végállomása melletti nagy zöld terület. Innen indul a látványosságokhoz vezető utak nagy része.
 • A Fátyol-vízesés a völgy legismertebb nevezetessége. A természetes képződmény télen és nyáron gyönyörű látványt nyújt.
 • A kisvasút végállomásától 20 perces sétával elérhető az istállóskői ősemberbarlang.

Ezeken a lehetőségeken kívül több érdekes tanösvény, számtalan könnyebb-nehezebb túraútvonal és kirándulási lehetőség várja a Bükki Nemzeti Parkba és a Szilvásváradra és környékére látogató, aktív és tartalmas kikapcsolódásra és pihenésre vágyó vendégeket.