Utazz Kutyáddal

Kutyabarát szállások és kutyás programajánlatok

Vendégház a Szalajka-völgy bejáratánál

Azonosító: UKHU207

Kutyabarát szolgáltatások:

 • Kutyás kirándulóútvonalak
 • Természetközeli környezet
 • A kutya a szobába bevihető
Értékelés: (3/5)
Vendégház a Szalajka-völgy bejáratánál

Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon szereplő árak tájékoztató jellegűek, a szállodák foglaltságától és a foglalni kívánt időszaktól függően változhatnak. Személyre szabott ajánlatunkat a megjelölt időszakban elérhető legjobb árakkal fogjuk megküldeni.


A Szalajka-völgy bejáratától mindössze 300 méterre, csendes, nyugodt helyen fekvő vendégház.

Apartmanok

A Vendégházban 2 különálló apartman található, melyek 4-4 férőhelyesek.

Mindkét apartmanhoz külön konyha és zuhanyzós fürdőszoba tartozik.

IdényFő/éj ártól
Felnőtt ár2020-01-01 – 2020-12-31
4000,- Ft
Gyermek ár2020-01-01 – 2020-12-31
3000,- Ft

Az ár az eltöltött vendégéjszakáktól és a vendégek létszámától függ.

Az ár tartalmazza: egyszeri takarítást, ágynemű‑, konyharuha használatot, mosogatószert, tűzifát, bográcsot bográcsozáshoz.

Idegenforgalmi adó mértéke: 350,- Ft fő/éj

Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon szereplő árak tájékoztató jellegűek, a szállodák foglaltságától és a foglalni kívánt időszaktól függően változhatnak. Személyre szabott ajánlatunkat a megjelölt időszakban elérhető legjobb árakkal fogjuk megküldeni.

Felnőtt ár Gyermek ár
Apartman (Fő/éj ártól) 4000,- Ft 3000,- Ft

Az ár az eltöltött vendégéjszakáktól és a vendégek létszámától függ.

Az ár tartalmazza: egyszeri takarítást, ágynemű‑, konyharuha használatot, mosogatószert, tűzifát, bográcsot bográcsozáshoz.

Idegenforgalmi adó mértéke: 350,- Ft fő/éj

A Vendégház Szilvásvárad központjában, csendes, nyugodt helyen, a Szalajka-völgy bejáratától 300 m-re található. Központi fekvéséből adódóan rövid sétával elérhetők a nevezetességek és a Bükki Nemzeti Park legszebb kirándulóhelyeinek kiinduló pontjai.

A Vendégház ideális kisebb családok részére, akik szívesen vállalják az önellátást. Vásárlási lehetőség néhány percre a Vendégháztól, az apartmanok konyhái minden igényt kielégítően teljesen felszereltek (mikrohullámú sütő, kávé-teafőző, hűtő, stb.)

A házhoz szép nagy füvesített, fákkal beültetett kert tartozik, ahol lehetőség van bográcsozásra, szalonnasütésre és grillezésre. A zárt udvaron fedett kocsibeálló található.

 • Horgászás a szálláshely közelében
 • Kerékpárkölcsönzés a szálláshely közelében
 • Lovaglás a szálláshely közelében
 • a házigazdák szívesen fogadják a kutyával érkező vendégeket
 • a szép nagy füvesített, árnyas kertben a kutyák szabadon mozoghatnak
 • a környéken számtalan kirándulási lehetőség és túraútvonal várja az aktív pihenés híveit

Túra a Millenniumi Kilátóhoz a Millenniumi Tanösvényen

A tanösvény hossza 1940 méter, szintemelkedés 210 méter. A tanösvény jelzése az átlós kék sáv, amely a Bükki Nemzeti Park egész területén egységes.

A tanösvény kialakításakor a tervezők ügyeltek arra, hogy az minden korosztály számára elérhető és teljesíthető legyen. A nyomvonal jól kiválasztott, könnyen járható, kőtörmelékkel felszórt. A meredekebb emelkedőkön korlátok és lépcsők segítik a közlekedést. A tanösvényen három pihenőhely található faasztalokkal, padokkal és esőbeálló házakkal. A túra során 20 táblával találkozunk, melyek részletesen bemutatják a természet értékeit, a természetvédelem feladatait, az erdőt és az erdőgazdálkodást.
Megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, a hegység madár-, növény- és rovarvilágával, ragadozó emlőseivel és a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel. 10 tábla magas szintű erdészeti ismereteket nyújt

A Millenniumi Kilátó

2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült. Méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegyek felett. A szibériai fenyőből épült kilátó 20 m magasan lévő teraszáról gyönyörű körpanoráma nyílik a Bükk északi vonulatain és a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra. Tiszta időben el lehet látni a Mátráig és Szlovákia hegyein át egészen a Tátráig is.

Ha valaki mégsem vállalja a túrázást, felmehet a Kilátóhoz autóval vagy biciklivel is az Olasz-kapuhoz vezető fizetős műúton. Az autót a kalapati kilátónál kell hagyni, innen kb. 5 perc séta.

A Szalajka-völgy a Bükki Nemzeti Park legszebb és legkedveltebb kirándulóhelye. A 3 km hosszú erdei sétaút számos látnivalót tartogat a kirándulók számára: A völgyet és annak látnivalóit gyalogosan, kerékpáron, de akár az erdei kisvasúttal utazva is felfedezhetjük.

 • A Vadaskertben dámszarvasok és muflonok várják a látogatókat.
 • Az Erdészeti Múzeumban régi erdészeti munkaeszközöket, tárgyi és írásos emlékeket láthatunk az erdészetnél folyó munkákról.
 • Utunk során láthatjuk a pisztrángos tavakat, ahol a híres szilvásvárai pisztrángot tenyésztik
 • A Szikla-forrás a Szalajka-völgy egyik legfontosabb geológiai kincse, a Bükk-hegység egyik legnagyobb vízhozamú karsztforrása. Ritka természeti jelenség, ahogy a forrás kristálytiszta vize a barlangjáraton keresztül a felszínre tör. A forrás a Szalajka-patak vizét táplálja.
 • A Szabadtéri Erdei Múzeum az egykor a völgyben lakó szénégetők életébe és munkájába nyújt betekintést. A skanzen-szerű kiállítás bemutatja az egykori kunyhókat, szerszámokat és kemencéket.
 • A Szabadtéri erdei iskola egy mesés erdei játszótér, amely játékos formában ismerteti meg a gyerekeket aSzilvásvárad környékén élő állat- és növényvilággal.
 • A Gloriette-tisztás a Szalajka-völgyben futó erdei kisvasút végállomása melletti nagy zöld terület. Innen indul a látványosságokhoz vezető utak nagy része.
 • A Fátyol-vízesés a völgy legismertebb nevezetessége. A természetes képződmény télen és nyáron gyönyörű látványt nyújt.
 • A kisvasút végállomásától 20 perces sétával elérhető az istállóskői ősemberbarlang.

Ezeken a lehetőségeken kívül több érdekes tanösvény, számtalan könnyebb-nehezebb túraútvonal és kirándulási lehetőség várja a Bükki Nemzeti Parkba és a Szilvásváradra és környékére látogató, aktív és tartalmas kikapcsolódásra és pihenésre vágyó vendégeket.