Utazz Kutyáddal

Kutyabarát szállások és kutyás programajánlatok

Kutyabarát szálloda a bazaltok birodalmában

Azonosító: UKHU210

Kutyabarát szolgáltatások:

  • Kutyás kirándulóútvonalak
  • Természetközeli környezet
  • A kutya a szobába bevihető
Értékelés: (5/5)
Kutyabarát szálloda a bazaltok birodalmában

Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon szereplő árak tájékoztató jellegűek, a szállodák foglaltságától és a foglalni kívánt időszaktól függően változhatnak. Személyre szabott ajánlatunkat a megjelölt időszakban elérhető legjobb árakkal fogjuk megküldeni.


A középkategóriás szálloda Európa legmagasabb bazaltfennsíkjának a peremén, szurdokvölgyek ölelésében, árnyas bükkösök közelében és lefutó patakvölgyek mentén található. A környék a természeti adottságoknak köszönhetően kiválóan alkalmas túrázásra.

Szobák

A szálloda 50 szobával rendelkezik. Az első két emeleten többségében erkélyes szobák, míg a tetőtérben 14 remek kilátással bíró szoba található. A szobákhoz zuhanyfülkés fürdőszoba tartozik. A vendégek számára mindhárom szinten rendelkezésre áll hűtőszekrény, valamint mikrohullámú sütő. A szálloda szobái rendezettek, kényelmesek, kiválóan alkalmasak a vendégek, csoportok nyugodt pihenésének biztosítására. Mindegyike hangulatot áraszt, s a szálloda egésze élményt nyújt a vendégek számára.

A szálloda elsősorban csoportok és nagyobb baráti társaságok fogadására szakosodott, és kiváló helyszínt biztosít céges rendezvények, csapatépítő tréningek lebonyolítására.

A szobák többsége 2 fő részére nyújt kényelmes elhelyezést. Ezek előtérből, zuhanyzóval rendelkező fürdőszobából és a szobából állnak. Az első két emeleten a szobákhoz erdőre és parkra néző erkély is tartozik. Ebben a szoba típusban szükség esetén 1 db pótágy helyezhető el. A szobák televízióval felszereltek.

A szálloda dinamikus árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy árait minden ajánlatkérésre személyre szabottan, a szálloda aktuális foglaltsága és a kívánt időszak függvényében adja meg.

Kérd ajánlatunkat a kívánt szobatípusra!

Idegenforgalmi adó mértéke: 200,- Ft /fő/éj (18 éves kor felett fizetendő)

Ebből a szobatípusból 4 db áll a vendégek rendelkezésére, amelyek közül 2 db az első emeleten, 2 db pedig a második emeleten található. A 2×2 ágyas szobák tulajdonképpen két szobából állnak, amelyek ajtó nélkül egy közös előtérből nyílnak. Mindkét szoba helyiség két ágyas, általában az egyikben francia ágy, míg a másikban 2 db szeparált ágy található. A két szobarészhez egy közös előtér, egy zuhanyzóval rendelkező fürdőszoba, egy gardrobe helyiség, valamint mindkét szoba részhez egy parkra néző erkély tartozik.
Ebben a szoba típusban szükség esetén 1+1 db pótágy helyezhető el, illetve van lehetőség egy – ingyenesen biztosított kiságy – elhelyezésére.
A két szoba rész közül az egyikben televízió található.

A szálloda dinamikus árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy árait minden ajánlatkérésre személyre szabottan, a szálloda aktuális foglaltsága és a kívánt időszak függvényében adja meg.

Kérd ajánlatunkat a kívánt szobatípusra!

Idegenforgalmi adó mértéke: 200,- Ft /fő/éj (18 éves kor felett fizetendő)

Ebből a szobatípusból csupán 1 db áll vendégek rendelkezésére az épület harmadik emeletén. E szoba a két ágyas szobákhoz képest dupla méretű, amely alap esetben 4 fő részére nyújt elhelyezést. Ideális akár több gyermek elhelyezésére is. A szobában 4 db szeparált ágy található, de ezek összetolásával francia ágy is rendelkezésre állhat. A nagyméretű szobához egy előtér, egy zuhanyzóval rendelkező fürdőszoba, egy gardrobe helység tartozik. A szobában televízió található.

A szálloda dinamikus árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy árait minden ajánlatkérésre személyre szabottan, a szálloda aktuális foglaltsága és a kívánt időszak függvényében adja meg.

Kérd ajánlatunkat a kívánt szobatípusra!

Idegenforgalmi adó mértéke: 200,- Ft /fő/éj (18 éves kor felett fizetendő)

A szálloda 2 db apartmanja 2 fő részére nyújt elhelyezést, ám a kétágyas szobákhoz képest dupla alapterületű, így sokkal kényelmesebb elhelyezési módként vehető igénybe. Ideális azok számára, akik nagy helyen, nagyon kényelmes elhelyezést kívánnak igénybe venni. A szobában egy nagyméretű nappali rész található, amelyben egy ülőgarnitúra, egy fésülködő asztal, egy nagyképernyős televízió található. A szobában hangulat fény kapcsolására is lehetőség van.
A nappalihoz egy francia ággyal berendezett hálófülke, egy bőröndök elhelyezésére is alkalmas beépített szekrénnyel ellátott előtér, zuhanyfülkés fürdőszoba, valamint dupla méretű, parkra néző erkély kapcsolódik.
Az apartmanokban akár 2 db pótágy vagy kiságy is elhelyezhető, ám ez esetben a különösen kényelmes elhelyezést biztosító szoba nagyrészt elveszti ezen tulajdonságát.

Konyha ebben a szobatípusban sem található.

A szálloda dinamikus árképzést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy árait minden ajánlatkérésre személyre szabottan, a szálloda aktuális foglaltsága és a kívánt időszak függvényében adja meg.

Kérd ajánlatunkat a kívánt szobatípusra!

Idegenforgalmi adó mértéke: 200,- Ft /fő/éj (18 éves kor felett fizetendő)

A középkategóriás szálloda Európa legmagasabb bazaltfennsíkjának a peremén, szurdokvölgyek ölelésében, árnyas bükkösök közelében és lefutó patakvölgyek mentén található. A környék a természeti adottságoknak köszönhetően kiválóan alkalmas túrázásra, valamint kirándulások táborok vagy épp csapatépítő tréningek szervezésére. A környék elkápráztatja a csupán pihenni vágyókat is az érintetlen vadságával és szépségével.

A szálloda a Medves-fennsík déli letörésén egy hat hektáros park közepén található. A park északi oldalán található évszázados bükkös soha nem állt erdészeti művelés alatt, ez adja meg a valódi érintetlenségét. A parkot természetes élőhelyként népesíti be számos madárfaj, de kedvelt a mókusok körében is. A hotel területe három oldalról erdőkkel övezett, így akár az erkélyekről sem ritka, hogy szarvasokat, őzeket és rókákat láthatunk.

A szálloda közvetlen természeti környezete miatt a városból érkező vendégek újra felfedezhetik, hogy milyen érzés madárcsicsergésre ébredni.
A hotel egyediségét a hegyvidéki környezetnek köszönheti, amelynek az országban alig akad párja. A természeti látványosságok, valamint az érintetlen környezet, melyek a szállodát körbeveszik olyan páros alkotnak melynek hatására teljesen elfelejtheti a mindennapok körforgását.

Ez a szálloda élményt kínál vendégei számára. A barátságos személyzet és a közvetlen kiszolgálás az egyedi környezetet még barátságosabbá és kellemesebbé teszi.

A szálloda széles szolgáltatási palettával várja vendégeit. Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások közé tartoznak az alábbiak:

Fedett sportuszoda

Az uszoda 12×9 méter méretű, így valódi úszásra, valós sport tevékenységre is alkalmas. Mélysége 120 cm, ami pont az a mélység, amely az úszók testmozgását nem korlátozza, ám lehetőséget teremt már az iskoláskorú gyermekek számára is a veszélytelen pancsolásra. A medence forrásvízzel kerül feltöltésre, amelyet 20-25 fok hőmérsékletűre fűtenek. Az uszoda időszakosan, nyáron, május 1. és szeptember 30. között várja a kedves vendégeket.

Finn szauna

A szálloda szaunája a klasszikus finn típusú szaunázás élményét nyújtja. Száraz hőmérséklete akár 90 fokra is emelhető, de lehetőséget nyújt az alacsonyabb hőfokú nedves szaunázásra is. A szaunában akár 10 fő is élvezheti egyszerre az izzadás élményét, így ez akár valódi közösségi élmény is lehet.
A szauna éjjel nappal a vendégek rendelkezésére áll, kérésre különböző aromás feltöltéseket is készítenek.

Tornaterem

A tornacsarnokban 16,5×12 m méretű, sportborítással ellátott küzdőtér áll a játékosok részére. A teremben 2,5 m magasságban felszerelt kosárlabda palánk, kézilabda kapu, kisméretű futball kapu, bordásfalak kerültek elhelyezésre. Lehetőség van továbbá tollaslabda és röplabdaháló kifeszítésére, ping-pong asztal felállítására is.

Sportpályák

Az ifjúsági tábor hatalmas bükkfáinak árnyékában, a Medves-fennsík peremén aszfaltos sportpálya várja mozogni vágyó vendégeket. A pálya teljes méretű, szabványos kézilabda és kosárlabda pályaként használható, amelyen kézilabda kapuk és felfestés található. További lehetőségként a pályán keresztben 3×2 db streetball kosárlabda palánk nyújt kispályás kosárlabdázási lehetőséget kínál.
Salakos sportpályából 2 db áll a vendégek rendelkezésére. Ezek mindegyike kézilabda pálya méretű, s kapuk is elhelyezhetők rajtuk. A Salgói vár panorámájában gyönyörködve a pályák sokféle sport űzésére nyújtanak remek terepet.

Biliárd terem

A biliárdot kedvelők külön helyiségben vehetik igénybe e remek időtöltést. Az asztal a drink bár közelében van, így akár frissítők fogyasztása mellett is élvezhetik a vendégek a játék örömét. A játékot a szállóvendégek ingyenesen, napi 24 órában vehetik igénybe. Ezen kívül itt található népszerű csocsó asztal is!

A szálloda étterme széles körű éttermi, vendéglátási kínálattal várja vendégeit. A konyha házias ízekkel, az étterem barátságos kiszolgálással tesz meg mindent azért, hogy a szálloda vendégei kellemes napokat tölthessenek ezen a vidéken.
Az étterem reggel 8 és este 10 óra között áll a vendégek rendelkezésére.

A szállodában a kutyákat szívesen fogadják.
A szálloda környezete igazi kutyaparadicsom: a szálloda az erdő közepén található, ahonnan számtalan kirándulási lehetőség nyílik, néhány km-en belül két várat is meg lehet látogatni.

Kedvezményes kutyadíj: 1.000,- Ft/kutya/éj

A szálloda a Karancs-Medves természetvédelmi terület szívében található.
Remek kiindulópontja akár a rövidebb sétáknak, de akár a hosszabb túráknak is egyaránt. Tökéletes felüdülés fiataloknak és időseknek is. Ózondús, friss hegyi levegő, madárcsicsergéstől zúgó erdők, minden évszakban megújuló táj vár.

Salgó vára és a Boszorkánykő

A várromról csodálatos körpanoráma nyílik, az oromról kitekintve a látogató úgy érezheti, mintha repülne a hegyek völgyek felett. Feltűnik a Bükk, a Mátra, a Cserhát és a Börzsöny, de kedvező időjárás esetén a Magas-Tátra csipkés gerince is látható.

Somoskői vár és bazaltömlés

A tatárjárás után épült vár az alatta elterülő kis faluról, Somoskőről kapta a nevét. Az 1560-as években Balassi Bálint gyakran látogatott ide Losonczy Annához. Emléküket egy hangulatos pihenőhely őrzi a Salgóbánya felé vezető Petőfi-sétány mentén. A várat 1711 után kiégették, de a falakat nem rombolták le teljesen. A szépen helyreállított csúcsos tornyú vár a határ túloldalán, Szlovákiában található, de érvényes személyigazolvánnyal vagy útlevéllel a magyar oldalról, kerülő nélkül is megtekinthető.

Somoskői vadaspark

A Somoskői vár tövében néhány éve kialakításra került egy vadaspark, amely a helyi őshonos növény- és állatfajokat hivatott bemutatni az ide látogatók számára. Hatalmas alapterülete miatt zavartalanul élhetnek az állatok a természetes környezetükben. A még tökéletesebb élmény érdekében a parkban élményetetéseket is tartanak, így a kíváncsi szemek biztosan nem maradnak le semmiről!

Források sokasága

A környéket rengeteg forrás és patak szeli át, így a vizes élőhelyek jellemző fajai is képviseltetik magukat.

Szilváskő

Vulkáni működés során keletkezett a közeli É-D-i irányú sziklagerinc, ami körül tanösvényt alakítottak ki. Az út során láthatjuk többek között a riolittufára települő, a Nógrádi-szénmedence alsó telepét, a szén kitermeléséhez kihajtott tárók felszakadásainak lövészárokszerű nyomait, lávafolyásból keletkezett egymásra merőleges bazaltoszlopokat, a központi vulkán megmaradt kürtőjét.

Medves-fennsík a bátyatavakkal

A Medves-fennsík Közép-Európa legnagyobb, 13 km2 kiterjedésű bazalt platója, amelyből bazalt csúcsok emelkednek ki. Páratlan természeti környezetben nyújt lehetőséget pihenésre, kikapcsolódásra, rövidebb-hosszabb kirándulásokra.